Trencsényi László

2010. május 5., szerda

Igék

A Szent Biblia

VIVA VOX DEI

(Isten élő beszéde)


A Szentírás Isten kijelentése, kinyilatkoztatása, ajándéka, mely számunkra olyan mérték, amelyhez igazodnunk kell. Minden emberi gondolatot és tettet ezen a hitelesített mérlegen mérhetünk le. Isten áldott beszéde, amely az Ő szájából származik, számunkra azért adatott, hogy bekapcsoljon minket a szent, mennyei vérkeringésbe. Semmilyen más írásmű nem egyenrangú a Szent Bibliával.
A hívő ember számára a Szentírás páratlan KINCS, mely:
HIBÁTLAN,
TÖKÉLETES,
TÉVEDHETETLEN,
IGAZ,
ÉLŐ,
HATÓ,
ÁLDOTT,
SZENT,
és ÖRÖK kijelentés!
Isten Igéjének áldott, életmentő, életformáló, üdvözítő hatása van, mert Isten tekintélye áll mögötte.
A napi bibliatanulmány a hívő számára létfontosságú, ezért Szent Biblia tanulmányozása számára nélkülözhetetlen és pótolhatatlan.
Isten gyermeke szereti és ismeri a Szentírást, és a legnagyobbra értékeli.

***
„Mélységes tisztelet hassa át szívünket az Ige iránt, úgyhogy amikor ráesik a Lélek fényessége, Isten arcát szemlélhessük benne."

Kálvin János (Institutio I. 9.3.)

***
Az Úr Jézus Krisztus mondja:
„A beszédek, amelyeket én szólok néktek, LÉLEK és ÉLET."
(János 6,63)

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta,
hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”
János 3,16



"Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam. Végezetre eltétetett számomra az igazság koronája, amelyet megad az Úr ama napon, az igaz Bíró, nemcsak nekem pedig, hanem mindazoknak is akik vágyva várják az Ő megjelenését"
2Timótheus 4,7-8


"Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, fedj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással."
2Timótheus 4,2


Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek.
Titus 2,11

„Az Ő irgalmából ÜDVÖZÍTETT minket újjászülő és megújító fürdője a SZENTLÉLEK által.”
(Titus 3,5)

„Az Isten igéje élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél."
Zsidók 4,12


„Mivel pedig, atyámfiai, teljes bizalmunk van a szentélybe való bemenetelhez Jézus Krisztus vére által, azon az új és élő úton, amelyet ő nyitott meg előttünk a kárpit, vagyis az ő teste által; és mivel nagy papunk van az Isten háza felett: járuljunk azért oda igaz szívvel és teljes hittel, mint akiknek a szíve megtisztult a gonosz lelkiismerettől, a testét pedig megmosták tiszta vízzel. A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk; mert hű az, aki ígéretet tett.”
Zsidók 10, 19-23


"Tartsuk meg a reménységnek vallását tántoríthatatlanul, mert hű az, aki ígéretet tett"
"A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk, mert hű az, aki ígéretet tett."
Zsidók 10,25
„Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást..."
(Zsidók 10,25)



" Mert a bűn ellen való harcban még nem álltatok ellen egészen a vérig, és elfeledkeztetek a bátorításról, amely nektek mint fiaknak szól: „Fiam, ne vesd meg az Úr fenyítését, és ne csüggedj el, ha megfedd téged, mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad.” Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek az Isten, mint fiaival."
Zsidók 12,4-7


Mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad.
Zsidók 12,6


„Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek."
(Jakab 2:19).


„Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, aki az ő nagy irgalmassága szerint újonnan szült minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra, akiket Isten hatalma őriz hit által az idvességre, amely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen.” (1Péter 1:3-5)



"Titeket pedig Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre,
amely készen van, hogy nyilvánvalóvá legyen az utolsó időben.”
1Péter 1,5

„A ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, a dicsőségre és a tisztességre. Őt szeretitek, pedig nem láttátok, őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek Őt szeretitek, pedig nem láttátok, őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek, mert elértétek hitetek célját, lelketek üdvösségét.” 1Péter 1,7-9




„Tudván, hogy nem veszendő dolgokon, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg atyáitoktól örökölt hiábavaló életmódotokból, hanem drága véren, a hibátlan és szeplőtelen Báránynak, Krisztusnak a vérén. Ő ugyan a világ teremtése előtt kiválasztatott, de az idők végén megjelent tiértetek."
1Péter 1,18-20.


„Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.”
1Péter 4,10-11



„Ezért tehát, szeretteim, minthogy ezeket várjátok igyekezzetek, hogy Ő tisztának és feddhetetlennek találjon bennetek békességben"
(2Péter 3,14)

"Minden gondotokat őrá vessétek, mert neki gondja van reátok."
1Péter 5,7

"Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól."
1János 1,9


„Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.”
1János 1,7-9

A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is; de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.
1János 2,17


„Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy azok az Istentől valók-e."
(1János 4,1)

"Akié a Fiú azé az élet, akiben nincs meg az Isten Fia az élet sincs meg abban."
1János 5,12


„Légy hű mindhalálig és neked adom az élet koronáját."
Jelenések 2, 10

„Ezek, akik a fehér ruhákba vannak öltözve, kik és honnét jöttek? „....Ezek azok, akik jöttek a nagy nyomorúságból, és megmosták az ő ruháikat, és megfehérítették ruháikat a Bárány vérében."
Jelenések 7,13-14

„Aki győz, örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz.
De a gyáváknak és hitetleneknek, az utálatosaknak, gyilkosoknak és paráznáknak, a varázslóknak és bálványimádóknak, és minden hazugnak meglesz az osztályrésze a tűzzel és kénnel égő tóban: ez a második halál".
Jelenések 21, 7-8





„Kezedben van sorsom.”
Zsoltár 31,16


  „Ti is legyetek készen, mert abban az órában jön el az Emberfia, amikor nem is gondoljátok!" Lukács 12,40